onsdag 1 oktober 2014

Kladdkaka med maraboufrosting

Ingredienser

100 g smör
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
1½ dl vetemjöl
2 ägg

Frosting:

1 ask philadelphia marabou
100 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker

Gör så här:

Smält smöret. Rör ner socker och ägg.

Blanda ihop kakao, vaniljsocker och mjöl och rör ner i smeten med slickepott.

Smörj och bröa en form med löstagbar kant och häll sedan i smeten till kladdkakan.

Grädda kakan i cirka 15 min i 175 grader.

Låt svalna.

Gör sedan frostingen genom att blanda ihop ingredienserna till en jämn smet. Se till att smöret är rumsvarmt innan du sätter igång så går det mycket lättare att blanda ihop.

När kakan har svalnat helt brer du över frostingen. Det bästa är om kakan är helt kall.

Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar