ca 24 stora bullar
Bullarna:
125 g smör
5 dl röd mjölk
50 g jäst (färsk)
1 ½ dl socker
½ tsk salt
1 g saffran (dvs 2 påsar)
ca 16 dl vetemjöl
Fyllning:
200 g rumstempererat smör
1 dl socker
150 g mandelmassa
1 msk vaniljsocker 1 ägg, till pensling
Pärlsocker att strö över
Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader.
Rör ner saffran i mjölkblandningen.
Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet.
Tillsätt resten av degspadet, saltet, socker och nästan allt vetemjöl.
Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter.
Låt jäsa 40 minuter under bakduk.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen till en slät smet.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig.
Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en avlång kaka, ca 25×40 cm.
Bred ut hälften av fyllningen på varje kaka.
Rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i 12 bitar. Lägg dem i formar.
Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen på 250 grader i ca 10 minuter.
Låt svalna under bakduk.
Åh ser ju hur gott ut som helst! Det ska bakas här också :) Tack för tipset!
SvaraRaderaKan säga att de blev grymt goda! M-m-mmm!
SvaraRaderaIdag bakade vi också sånna och de blev ju supergoda, minst lika goda som de ser ut!
SvaraRaderaEller hur! =)
SvaraRadera