onsdag 31 augusti 2011

Hemmagjorda fiskpinnar

Idag har jag minsann gjort egna fiskpinnar! De blev kanske inte så snygga, men ack så goda!
Enkelt är det ju faktiskt också. Det kommer definitivt göras fler gånger!


Detta behöver du:

1 pkt (400 gram) fryst fiskfilé (torsk, sej eller annan fisk.)
1 tsk salt
1 ägg
4-5 msk ströbröd (jag blandade i lite citronpeppar och vitpeppar)
Mjöl

Gör så här:

Tina fiskblocken lite, men inte helt.
Skär det i 2 centimeter breda skivor.
Vispa upp ägget.
Doppa bitarna i mjöl, sen ägg och vänd dem därefter i skorpmjölet som blandats med
salt och ev citronpeppar.
Stek i margarin eller olja några minuter till fisken fått fin färg.
Serveras till potatismos eller kokt potatis.


Fiskpinnarna fick sällskap på tallriken av kokta potatisar, lite remouladsås och rårivna morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar